Scurt Istoric

Istorie Decembrie 11, 2014

Parohia Valea Racului, înfiinţată în anul 2006, admnistrativ aparţine de protopopiatul Hârlău şi este situată în comuna Cotnari, judeţul Iaşi. 

Cu toate că este o parohie relativ mică (comunitatea numără în jur de 87 de familii), cu ajutorul Bunului Dumnezeu, s-au realizat foarte multe lucruri. În primul rând s-a construit o casă parohială,  foarte necesară,  începând din toamna anului 2009, de când am fost numit preot paroh şi finalizată spre sfârşitul anului 2010. Tot din anul 2009, s-a întocmit documentaţia şi s-au început lucrările la viitoarea Biserică, deoarece pâna la această dată exista doar un paraclis provizoriu unde se oficiau Sfintele Slujbe. După ce s-a turnat fundaţia, s-a realizat zidăria, s-au turnat cupolele, s-a realizat şarpanta, actualmente Biserica fiind acoperită, s-a montat tâmplăria, s-a realizat instalaţia electrică, s-a finalizat exteriorul, s-a pregătit interiorul pentru realizarea picturii în tehnica frescă.

Toate aceste lucruri, nu ar fi fost posibile într-un timp atât de scurt (patru ani), fără ajutorul şi purtarea de grijă a lui Dumnezeu care lucrează prin oameni. În cazul nostru, Dumnezeu a lucrat, prin persoana domnului director executiv Constantin Deleanu de la S.C. Cotnari S.A., care ne-a avut tot timpul în atenţia domniei sale sprijinindu-ne şi ajutându-ne ori de câte ori am avut nevoie dar și cu ajutorul enoriașilor.

În perioada care urmează, cu ajutorul  Bunului Dunnezeu, intenționăm să realizăm pictura și să dotăm Biserica cu toate cele necesare desfășurării Sfintelor Slujbe pentru a o putea dărui lui Dumnezeu prin slujba sfințirii sau a târnosirii.

Așa să ne ajute Dumnezeu!